tag:blogger.com,1999:blog-6081591886257578218.post4163960377703060383..comments2023-07-21T10:33:52.829+02:00Comments on Van Anna's hand: Springerle - 2Annahttp://www.blogger.com/profile/03175644049553376708noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6081591886257578218.post-1651851748567653002017-01-16T07:23:35.608+01:002017-01-16T07:23:35.608+01:00Ik heb ook het recept uit het koekboek gebruikt en...Ik heb ook het recept uit het koekboek gebruikt en dan 3 kwartier in de koelkast bakken in de hetelucht op 140 graden 18 minuten ging super zagen er prachtig wit en mooi uitAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6081591886257578218.post-72405150460687668922015-03-10T12:20:35.094+01:002015-03-10T12:20:35.094+01:00Wat ook echt een fijn deeg is om mee te werken in ...Wat ook echt een fijn deeg is om mee te werken in combinatie met de springerle mallen, is het recept uit het Koekboek van Mariƫlle de Vroome. Daar heb ik altijd succes mee.<br /><br />Groeten Marlies.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6081591886257578218.post-44474339382712947802014-07-05T19:47:27.563+02:002014-07-05T19:47:27.563+02:00He Anna,
Ik herken je frustratie, ik wilde graag ...He Anna,<br /><br />Ik herken je frustratie, ik wilde graag Speculaaspoppen maken, maar bij elk speculaasrecept verdwenen tijdens het bakken de details.<br />Tot ik op een gegeven moment een recept voor gingerbread een beetje heb bewerkt. <br />Nu maak ik schitterend gedetailleerde koekjes, met springerle vormen, speculaasplanken,maakt niet uit, altijd mooi resultaat.<br /><br />Het recept:<br /><br />330 gr bloem<br />135 gr schenkstroop (Ik gebruik altijd Golden Syrup, o.a verkrijgbaar bij Jumbo)<br />125 gr boter<br />75 gr donkere basterdsuiker<br />1 eetlepel speculaaskruiden<br />snufje zout<br /><br />- Meng de koude boter met de basterdsuiker, tot een homogene massa.<br />- Voeg stroop, zout en kruiden toe, en meng het geheel weer.<br />- Zeef de bloem door het mengsel en kneed het tot een homogeen soepel deeg.<br />- Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter zelfs nog een nachtje.<br />- Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het soepel. Blijft het wat korrelig, voeg dan een lepeltje water toe.<br /><br />- Maak je koeken met de vormen.Je kunt de vormen bestuiven met een beetje bloem om het plakken te voorkomen.<br />- Bak de koeken 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal de koeken uit de oven(ze zijn nu nog een beetje zacht)en laat ze afkoelen/uitharden op een rooster.<br /><br />Klaar!<br /><br />Nog wat tips:<br /><br />-Hoe kouder het deeg, hoe beter. Warmer deeg gaat snel plakken.<br />Zeker met speculaasvormen is dat rampzalig, je krijgt ze onmogelijk (heel) uit de vorm.<br />Merk je tijdens het maken van de koeken dat het minder goed lukt, leg het deeg een paar minuten in de vriezer, even kneden en weer verder.<br />- Hoe dunner de koek, hoe minder de kans op "uitzetten" tijdens het bakken. <br />Zeker met springerle vormen is het aan te raden het deeg flink uit rollen voor je er de vormen er in drukt.<br />Tijdens het drukken moet de vorm het aanrecht bijna raken. <br /><br />Veel succes met je project, en ik hoop dat je wat hebt aan dit recept!<br /><br />Groetjes,<br />Wouter.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6081591886257578218.post-45610945917891398442014-04-15T17:39:00.980+02:002014-04-15T17:39:00.980+02:00Je zou spontaan trek in koekjes krijgen!!
Groetje...Je zou spontaan trek in koekjes krijgen!!<br /><br />Groetjes,<br />MarianAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06901486465239877659noreply@blogger.com