woensdag 26 september 2012

Wild plan

Lupineke en ik hebben een wild plan. Wild, zowel letterlijk als figuurlijk. Begin dit jaar hebben jullie kunnen lezen dat wij graag in Schotland komen. Daar wil Lupineke ook wel eens naar toe.
In deze tijd van het jaar kun je in Schotland geweldig mooi weer hebben. De omgeving is fantastisch met de bomen in herfstkleuren. Maar, je kunt er ook last hebben van gales. Dan waai je gewoon uit je verschoning.

Foto: Scotland Highland

Nu hebben we het plan opgevat om niet 'gewoon' naar Schotland te gaan, maar naar de Shetland wool week. Dat is 'another cup of tea'. We zijn aan het denken voor 2013, maar misschien wordt het ook wel 2014 en misschien wel nooit. Dan hebben we in ieder geval de voorpret al gehad ;-).
De kapitein en de meester mogen natuurlijk ook mee.

foto: Shetland Wool Week


De reis naar Shetland is twee keer zo ver als bijvoorbeeld naar Edinburgh of Aberdeen. Het snelst gaat het met het vliegtuig, normaal gesproken dan. Als je wilt boeken krijg je namelijk de volgende tip: 'Hou er rekening mee dat het vliegverkeer regelmatig wordt onderbroken door storm of mist. De ferry is dan een goed alternatief.'

Foto: Shetland Wool Week

Terug naar de Wool week. Dit is een festival van 7 dagen, waarin alle facetten van de Shetland wol aan de orde komen. Er zijn lezingen, workshops over bijvoorbeeld spinnen, breien en weven en tentoonstellingen. Verder krijg je de mogelijkheid om in de keuken van de wolverwerkende industrie te kijken. En dan kun je natuurlijk ook nog gewoon lekker uitwaaien.

Foto: Shetland Museum

Bij de voorpret kom ik een interessant verhaal tegen over Elspeth Mouat (Betty voor haar familie en vrienden). Zij vertrekt met zo'n 40 stuks Shetland lace per boot naar Lerwick, maar komt daar niet aan. Het Britse deel van haar verhaal kun je hier vinden.
Het verhaal gaat verder in Noorwegen. Binnenkort haar verhaal op dit blog.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh, wat leuk om te lezen, ik word er nu al helemaal blij van :)! Ben hard bezig met het vullen van mijn spaarpotje, er zit al een klein bodempje in, grijs!! Tot gauw!

Jeanet zei

Zucht!!!!!
:-)
Ik verwacht op zijn minst een kaartje.....! Of een bolletje wol.

Geweldig plan.
Groeten!
Jeanet

Anna zei

Als het door gaat: bolletjeS wol! Veel leuker dan een kaartje ;-)