Molens


Het stadje waar wij wonen is in het rijke bezit van twee molens die allebei draaien.

Molen 'De Verwachting' heeft een leuke winkel, 'De Vlaswiek'. Er worden allerlei Hollandse en Zeeuwse artikelen verkocht. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment bakartikelen. Voor zover mogelijk komen de produkten uit de omgeving (local produce).


01-12-2016: Molen 'De Verwachting' en de erbij horende winkel 'De Vlaswiek' staan te koop. Voorlopig gaat de verkoop van bakingrediënten nog gewoon door.

In Oud-Vossemeer staat korenmolen De Jager. Deze molen is niet alleen maalvaardig, maar wordt ook echt gebruikt om te malen. De molenaar van deze molen 'draait' ook de Sint Antoniusmolen in Halsteren.Regelmatig wordt er gevraagd naar recepten en hoe de bakproducten moeten worden gebruikt. De links hieronder verwijzen naar recepten waarin producten en bakmixen zijn verwerkt die afkomstig zijn van De Vlaswiek of van korenmolen De Jager en de Sint Antoniusmolen.
In de recepten wordt geen gebruik gemaakt van ingrediënten met lactose (melksuiker) maar van sojaprodukten. Deze ingrediënten kunnen wel weer worden vervangen door (melk)produkten met lactose. Ook pinda's en arachideolie worden in de recepten niet gebruikt. Sommige bakmixen bevatten wel lactose. Ik geef dat dan aan met (L).
Recepten zijn terug te vinden met de zoekfunctie op de startpagina. Typ daar bijvoorbeeld 'Zeeuwse bloem'. Dan verschijnen alle recepten waarin dit ingrediënt is verwerkt.

De komende tijd zal ik regelmatig recepten plaatsen.
Recepten met losse produkten


Recepten met bakmixen6 opmerkingen:

Corrie zei

Wat leuk!

Anna zei

Dank je wel, Corrie.

Jaco Janse zei

Een leuke aanvulling op de recepten die al in omloop zijn.

Anna zei

Je uitgebreide informatie over het werken met gist komt zeker nog van pas! Dank je wel Jaco.

marjol zei

I was on your site & saw the gray & black poncho, do you have pattern in english
Thank You,
marjol44@aol.com

Het lieve leven... zei

leuk Anna! ik was er per toeval vandaag, we waren in de buurt en ik genoot van de omgeving en toen...hee een molen!! Dan moet ik er uit hoor..zo werkt dat bij mij ;) Ik heb lekkere bakmengsels gekocht en een grote zak Zeeuwse bloem! Ik kreeg een kaartje mee met de webwinkel en google stuurde mij eerst naar jouw blog...dus hier aan gekomen dacht ik...huh, komt zo bekend voor! Ooo jaaa...natuurlijk! Anna woont daar! Blogwereld is klein hé ;) Groetjes Petra