zaterdag 31 maart 2018

Zoetje 6

We hebben er zin in! Nog 6 nachtjes slapen en dan staan we met de BOM op de Knit&Knot in Tilburg.


Dit GeriefGoed van tante Zoet komt eerst uit als abonnement. Het abonnement start met de algemene aanwijzingen (die ontvang je in de maand na inschrijving), dan 5 maanden lang elke maand een digitale zending met daarin 6 patronen (vanaf de nazomer) en uiteindelijk een zending met de afwerking (dan zijn we al weer in 2019). Met de 30 blokken die je daarmee breit maak je een deken/ sprei van ongeveer 150 x 205 cm.De prijs? Die is - voor de abonnementsperiode - € 7,50 voor het hele abonnement. Dat is € 0,25 per blok... Ná de abonnementsperiode is het complete patroon te koop via de webwinkel. (Aan die webwinkel wordt nog hard gebouwd, digitale inschrijving voor het abonnement is daarom nog niet mogelijk.)

Op dit moment zijn we de patronen aan het schrijven, controleren en nog een keer na aan het kijken én de BOM van tante Zoet wordt door drie mensen nagebreid. Dat is een hele klus, dat zullen jullie begrijpen.
Daarom ontvangen jullie de zending met algemene informatie (hoe groot, welk garen en hoeveel, welke naalddikte) na jullie inschrijving. De eerste zending met patronen komt eind september. In de algemene aanwijzingen staat wanneer jullie de zendingen mogen verwachten.

Ook al is alles gecontroleerd, nog een keer nagekeken en vervolgens gebreid: het kán zijn dat er nog ergens een foutje in een patroon zit. Het is en blijft mensenwerk... daarom houden we de prijs voor het abonnement ook zo laag. Fouten en hun verbeteringen zullen we uiteraard publiceren. Hoe en waar lezen jullie in de eerste zending.
Inschrijven kan gedurende de hele abonnementsperiode. De al verzonden delen ontvang je - als je later inschrijft -  in één keer.

Voor alle duidelijkheid: dit is allemaal vrijwilligerswerk, het zo genoemde 'liefdewerk - oud papier'. Wij verdienen hier zelf geen salaris mee (dan zou het abonnement trouwens onbetaalbaar worden).

Wat leuk is: Jeanet van 'Blij-dat-ik-brei' / Atelier Jaffari heeft een actie. Als jullie bij haar het garen voor een complete BOM kopen krijg je van haar dit abonnement er gratis bij.

Waar inschrijven?
Het inschrijven kan nu alleen nog maar 'ouderwets' en 'analoog', tegen contante betaling:


  • Bij Knit&Knot in Tilburg op vrijdag 6 april bij de Stichting Zeeuwse Visserstruien aan tafel 2a
  • Bij Knit&Knot in Tilburg op zaterdag 7 en zondag 8 april bij Blij-dat-ik-brei in stand 054
  • Bij het haak&breifestival op zaterdag 2 juni in Arnemuiden
  • Bij de workshops Fair Isle breien bij Wolboerderij 'Blij Bezuiden' in Koewacht vanaf dit najaar

Nieuwe data en plaatsen waar jullie kunnen inschrijven zullen we op dit blog, FB en andere kanalen plaatsen. Zodra de digitale inschrijving mogelijk is horen jullie dat ook!
2 opmerkingen:

marga zei

Het lijkt mij zo'n leuke bom en wil mij graag inschrijven.
Dus wachten maar wanneer en hoe dat kan want de afstand Enschede Tilburg is wel een beetje te ver.
Veel succes.
Groeten
Marga

Myriam zei

Dit is fantastisch! :)