woensdag 13 januari 2016

Geknoopt

Een tijd geleden won nicht via de online veiling van Vicarno's mama vier bollen Silvi. De bollen werden - grote verrassing - met de post bij mij thuis bezorgd.
Die bollen hebben een tijdje bij mij 'in de wacht' gelegen. Wat zou ik er eens van maken? Vier bollen = 400 meter, daar brei je zeker geen vest van.Tot ik op Blij dat ik brei dit berichtje tegenkwam. Dat ga ik breien, de beschrijving van het patroontje vind je hier (even doorscrollen naar beneden). Simpel patroon, groot effect!

De eerste poging heb ik uitgetrokken, te smal naar mijn zin. Voor deze sjaal zet ik 34 steken op en brei daarna gelijk volgens de teltekening. Doordat het patroon toch min of meer een tricotsteek variant is krullen de randen wat om. Daarom wil ik er een i-cord langs breien. Omdat ik geen wol kan bijkopen moet ik er rekening mee houden dat ik voldoende materiaal over houd. Ik brei ruim 2 1/2 bol op en begin dan aan de i-cord rand.
Met de bol waar ik mee aan het breien was neem ik steken op langs de zijkant. Met de vierde bol brei ik het i-cord.Als ik 'rond' ben maas ik het begin- en eindpunt van het i-cord aan elkaar. Ik heb nu nog bijna één bol over. Omdat de sjaal is gebreid op naalden 8 mm is die best dik geworden. Dat 'knoopt' niet zo gemakkelijk.Daarom besluit ik nog 14 knopen te haken (met haaknaald 4,5 mm). Die knopen zet ik onder- en bovenaan de smalle zijkanten. Door de gebruikte breisteek ontstaan er als vanzelf elke vierde toer knoopsgaten. Daar kunnen de gehaakte knopen mooi doorheen.Je kunt de sjaal natuurlijk ook gewoon om je nek heen draaien, daar heb ik geen foto van gemaakt ;-).


1 opmerking:

nelleke markesteijn zei

De sjaal ziet er prachtig uit!! Gek genoeg dacht ik eerder aan haakwerk dan aan breiwerk toe ik hem zag. Het is zo open, dat kom je minder tegen bij brei-ontwerpen.
Over je knopen heb ik een vraagje. Je schrijft dat je ze gehaakt hebt, maar ze lijken voor mij heel erg op de Dorste Buttons. Hoe haak je deze knopen? Het ziet er mooi uit!
Groetjes, Nelleke