woensdag 27 november 2013

Ssssst..

.. niet verder vertellen hoor. Anna is een beetje aan het spijbelen. Van Tikkeltje Zeeuws :-). Nou ja, niet echt spijbelen, het vullen van de webwinkel en het maken / vertalen / corrigeren van patronen gaat gewoon door.Anna breit op dit moment even lekker iets voor zichzelf! En niet alleen dat: ook nog van een patroon van een ander én in een simpele techniek. Dan kan het brein weer opladen voor allerlei nieuwe Tikkeltje Zeeuws projecten. Er zijn nog zoveel ideeën waar we op aan het broeden zijn.....

Maar wat is Anna dan aan het breien? Misschien herinneren jullie je nog dat er van twee pakketten Christel Seyfarth héél véél over was. Daarvan breide Anna nog een vest, nog een muts en toen was er nóg over.


Vorige week stond er op het blog van Jeanet een patroon van Rowan. Dat is het geworden, een prima patroon om alle kliekjes op te maken. Er liggen ook nog een paar bollen zelf gesponnen alpaca, van een ander project. Die mogen ook mee doen.

Als je breit met restjes moet je soms een beetje creatief doen. De hoogte van de 'balkjes' is daarom aangepast. Er zijn korte en lange balkjes, afhankelijk van de hoeveelheid materiaal die er nog is.
En dan krijg je na een weekeind breien dit:


10 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Ooh....jij maakt hem nu!!! Ik had ook al gekeken, maar eerst moest mijn shawl af. Prachtig patroon is het en in jouw kleuren ook mooooi!!
En echt , je mag gerust eens spijbelen, als ik zie hoeveel je al gedaan hebt!! Petje af!
Lieve groet, Nelleke

Anoniem zei

Prachtig!!!! Wat bof jij met die restjes wol, nu kun je dit geweldig mooie patroon meteen uitproberen! Spijbel maar lekker verder :)

Anoniem zei

Hoi Anna, dit vond ik ook zo'n mooi patroon en ik heb nog bolletjes met Holstgarn liggen maar ik kom er niet uit. Ik dacht eerst dat het Faire Isle breien was vanwege het wisselen van de kleuren maar dat is toch niet zo. Nou is mijn Engels niet zo best en kijk ik vast iets over het hoofd hoe je de kleuren wisselingen breid.
Vertaal je zelf het patroon of is er een Hollandse uitleg? groetjes Roos.

Jeanet zei

Moooooooooiii! Jij mag best spijbelen hoor :-) Dit is minstens zo leuk!

Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anna zei

Dag Roos,

De 4 nld die worden herhaald:
1. 2 r, haal de volgende 2 st af met de draad achter het werk, 6 r. Brei zo tot einde toer, eindig met 2 r
2. 2 r, haal de volgende 2 st af met de draad voor het werk, 2 r, 2 av. Brei zo tot einde toer, eindig met 2 r.
3. (Andere kleur) 6 r, haal de volgende 2 st af met de draad achter wet werk. Brei zo tot einde toer, eindig met 6 r
4. (Kleur van 3) 2 r, 2 av, 2 r, haal de volgende 2 st af met de draad voor het werk. Brei zo tot einde toer, eindig met 2 r.

Let op! Aan beide zijden komt nog een extra kantsteek. Brei deze st steeds recht.
Er ontstaat een boordsteekeffect met lange steken.

Wissel elke 2 toeren van kleur. Als het balkje lang genoeg is pak je een nieuwe kleur.

Anoniem zei

Dankjewel Anna voor de duidelijke uitleg ik ga het gauw uitproberen.Jouw kleuren zijn ook prachtig dat word een pronkstuk, groetjes Roos.

Anoniem zei

Dag Anna, ik heb nog even een vraagje.
De 2 steken die je afhaalt haal je die recht af of verdraait recht en hoe doe je de achterkant recht afhalen of averecht? groetjes Roos.

Anna zei

Goedemorgen Roos,

Je moet de steken zo afhalen dat je ze aan de goede kant 'gewoon' recht kunt breien.