zondag 12 januari 2014

Patronen

Wat was het leuk hè, gisteren in Handwerkcafé 'Blij dat ik Brei'. Er was niet alleen breiwerk te zien, maar ook haakwerk en een mooie quilt.
Op de blogs van Lupineke en Jeanet kunnen jullie uitgebreid lezen hoe het was.
Het was zó druk, ik heb geen foto gemaakt. Dus de foto's in dit bericht zijn geleend van Jeanet.Verschillende patronen vliegen heen en weer door de winkel en over de toonbank (zowel letterlijk als figuurlijk). Tussen die patronen bevinden zich een heleboel gratis patronen. Voor de mensen die daar wat mee willen maken, maar het spoor even bijster zijn, probeer ik het hier op een rijtje te zetten:

De Rowan-sjaal. Die heeft eigenlijk een andere naam: scarf wrap, maar is 'bij ons' inmiddels beter bekend als 'Rowan-sjaal. Het Engelstalige patroon als PDF vind je hier. Bij de reacties op dit bericht staat een summiere beschrijving in het Nederlands.Ook een uitgave van Rowan: Nelleke heeft het eerste deel van de Jubliee Throw van Kaffe Fasset bij zich. Het gratis patroon zou niet meer op internet staan. Gisteren heb ik nog even gegoogeled. Het patroon staat er nog wel op. Je vindt het hier. De ervaringen van Nelleke kun je vinden op haar blog. Labels: Kaffe Fassett en Rowan. Helaas bleef ook voor mij de Nederlandse vertaling onvindbaar, dus op het www alleen nog in het Engels.


Nog een leuke: de gatenkaassjaal. In het Engels vind je het patroon hier, maar er zijn verschillende beschrijvingen in omloop op het web. Wij hebben een algemene beschrijving gemaakt in het Nederlands, geschikt voor elke breedte en voor elke lengte. Die krijg je gratis bij de aanschaf van het materiaal voor deze sjaal. Daarvoor kun je Jeanet mailen. Met twee bollen Invicta Colour brei je een royale sjaal.De larkfoot stitch col/sjaal. Jeanet zet een uitgebreide beschrijving met telschema en foto's op haar blog.


Volgens mij staan nu de patronen waar de meeste vraag naar was bij elkaar. Mocht ik nog wat vergeten zijn van de 'grote hoop', laat het even weten. Dat kan via e-mail (button in de sidebar) of via een opmerking.

Zo zou iedereen weer aan de slag moeten kunnen.

Rest mij nog iedereen die er gisteren was te bedanken voor de gezelligheid, de warmte (letterlijk en figuurlijk) de lekkere dingen die werden mee gebracht en alle mooie werkstukken die we mochten bekijken.8 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Wat was het gezellig gisteren bij Jeanet. En wat vond ik het leuk om je prachtige shawl te mogen zien. Heerlijk en wat leuk dat steeds meer shawls te zien zijn, door jouw aanstekelijke berichten. Anja, bedankt voor deze middag. Ik zag je telkens voorbij vliegen. Wat heerlijk dat je dit voor je vriendin, Jeanet doet.
Groeten, Wieke

Tina zei

Mir hats auch sehr gut gefallen bei Jeanet . Schön , fand ich auch , das viele Frauen aus Zeeland mich so herzlich Willkommen haben . Wünsche einen schönen Sonntag . Vielleicht sehen wir uns mal wieder in Arnemuiden . Auf meinem Blog gibts auch Bilder von gestern zusehen .
Liebe Grüße Martina

Anoniem zei

Oh, wat handig Anna! Dank, het was inderdaad af en toe het verhaal van de bomen en het bos ;)!

nelleke markesteijn zei

Geweldig, hoe we allemaal op eigen manier onze ervaringen van gisteren rubriceren ;-). Zo mooi als jij alles op een rij zet. Is het inenen heel overzichtelijk.
Heel fijn om ook jou weer te zien gisteren.
Een dag met een sterretje!!

clasien zei

Hallo Anna.
Fijn om alles te lezen en dat jullie zo een fijne dag hebben gehad.
Bij de verwijzing naar het patroon van kaffe fasset, staat het Nederlands onder het Engels dus vanaf pagina 13.
Groetjes Clasien.

Anna zei

Dag Clasien,

Dank je wel, zo ver had ik nog niet gekeken (bloos). Nu kan iedereen lezen waar het NL-patroon staat.

Hobbyrita zei

Zag het al op de blog bij Jeanet, jullie hebben vast veel lol gehad daar samen.
Grtjes, rita.

Betsy zei

Heerlijk om te lezen dat jullie zo'n leuke dag hebben gehad bij Jeanet!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn