dinsdag 18 maart 2014

Zeeuwse lunch

Het is al weer een week geleden: lammetjesdag in Sint Maartensdijk. Lupineke heeft er ook een berichtje aan gewijd. We hebben afgesproken elkaar daar te ontmoeten:

Lupineke heeft ook zo'n exemplaar :-)


Het weer is werkelijk kostelijk. Deze foto's spreken voor zichzelf. Vooral de kindjes zijn leuk. Een beetje spannend om de schapen te voeren:


de verwondering over een spinnewiel (waar kun je je aan prikken dan?):


Dat je van zo'n vuile, stinkende vacht


zo'n mooi draadje kunt spinnen.Het is ook een dag met een beetje een traan:De collie is gelukkig een dag later teruggebracht bij de herder. Een bezoeker van de boerderij is vergeten zijn kofferbak dicht te doen, laat vervolgens de klep zakken zonder verder in de koffer te kijken en leest de volgende dag het opsporingsbericht.
Gelukkig heeft Cane er niets aan over gehouden, maar ik vraag me wel af hoe het in de auto rook.....

De accordeonist speelt liedjes voor jong en oud:


Bij de lammetjesdag koop ik een stuk schapenkaas met fenegriek van Schaaphouderij Breel. Zó geweldig lekker.Na thuiskomst eten de meester en ik in de tuin. Ik kijk op mijn bord en wat zie ik daar? Een compleet Zeeuwse lunch:  1. boterhammen van tarwe gemalen door de molen in Oud Vossemeer
  2. zelfgemaakte jam van zwarte bessen uit Poortvliet
  3. schapenkaas uit Veere
Dan nog een zonnetje er bij en een kopje thee (helaas, niet uit Zeeland) en genieten maar....

2 opmerkingen:

marga zei

Heerlijk om jou blogje te lezen met al dat lekkers over brood en al dat mooi's over Zeeland. Een provincie waar ik mij thuis voel. Het ligt alleen niet om de hoek maar helaas een heel eind verwijderd vanuit ons mooie Twente.
Groeten
Marga

Rita Janssen zei

Heerlijk zo'n lammetjesdag met als afsluiter een zeeuwse lunch! Genieten!
Grtjes, rita.