dinsdag 29 november 2011

Scheurtje

Bericht van onze jongste dochter Laura uit het zwemstadion in Eindhoven: 'Mama, er zit een scheurtje in mijn badpak.' Normaal lig ik daar niet wakker van, maar als het om een wedstrijdbadpak gaat van enkele honderden euro's....


Bij thuiskomst de schade eens bekeken:


Het is inderdaad een scheurtje, maar helaas wel op een cruciale plek, precies waar de schouderbandjes bij elkaar komen. Volgens een deskundige kun je er een 'stevig stukje stof' opnaaien en dat moet dan het geheel bij elkaar houden.
Maar, als je al minstens 10 minuten bezig bent om zo'n badpak aan te trekken vanwege de compressie dan heb je volgens mij elke centimeter rek nodig die er in je badpak zit.


Moeders is daarom in de naaidoos gedoken (erfenis van oma Anna) en vindt daarin een stevig stukje zwart elastiek. Vervolgens een nieuwe spoel opgewonden, een nieuwe (stretch)naald in de naaimachine en drie keer héél diep zuchten.


Je weet namelijk niet vooraf of de stof bijvoorbeeld scheurt of laddert als de naaimachinenaald er door gaat.


Gelukkig heb ik een naaimachine die een heleboel stretchsteken heeft. En, ook gelukkig, het badpak blijft verder heel. Na enkele zweetdruppels lijkt mijn idee te werken:


Nu is het even afwachten of dit extra stukje geen onverwachte drukplek geeft op een wervel of zo.
Zo ziet het er uit op een 13-jarige zwemrug. De foto bevat geen trucare en ook geen foefelare....

Geen opmerkingen: