maandag 7 januari 2013

Snelle marmercake

Soms is snel heel handig. Met een pakje mix voor marmercake draai je zo wat lekkers in elkaar. Het enige wat lang duurt is de oventijd.Wat heb je nodig?
  • Pakje mix voor marmercake
  • 4 eieren
  • 2 keer 75 gram gesmolten wajang of boter
  • 2 eetlepels (soja)melk
Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 140 C, hetelucht. Vet een cakevorm in. Bestrooi de vorm met bloem. Ik gebruik nu een Blanda schaal van 20 cm.
Mix 2 eieren schuimig. Doe één van de twee zakjes cakemix en 75 gram gesmolten boter bij de eieren. Voeg een eetlepel (soja)melk toe. Schep het cakebeslag in de vorm.Mix de andere 2 eieren schuimig. Doe het tweede zakje van de cakemix en de andere 75 gram gesmolten boter bij de eieren. Voeg een eetlepel (soja)melk toe. Schep het cakebeslag op het andere beslag in de vorm.

Met een vork prik ik nu tot op de bodem en 'trek' een klein deel van het onderste beslag door het bovenste beslag. Dit doe ik op een paar plaatsen.
Zet de vorm in de oven. Cakemix wil bij mij nog wel eens ontpoffen. Daarom bak ik: 25 min op 140 C, 25 min op 150 C en 25 min op 160 C. Kijk vanaf één uur oventijd regelmatig of de cake gaar is.Voor extra feestelijk: bestrooien met decoratiesneeuw.

1 opmerking:

bommelmien zei

De cake ziet er heerlijk uit. Zelf gebakken is zo wie zo lekker en leuk om te doen.
Fijne dag nog en groeten van Willemien.