dinsdag 3 december 2013

AS - dag 3

Goedemorgen allemaal.

Dag 3 van de sjaal. Het originele patroon vind je hier.Brei eerst de tussenrand. Meerder in toer 8 van deze rand 1 steek = 104 steken. Meerder niet bij de 3 kantsteken, maar op een andere plaats in de toer. Brei dan volgens het schema:


Verklaring van de tekens:
I = recht
O = maak 1 omslag
/ = brei 2 steken recht samen
\ = haal 1 steek recht af, brei de volgende steek, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek


Alleen de oneven toeren zijn afgebeeld. Brei de even toeren averecht. De dubbele omslag brei je als volgt: 1 averecht en 1 recht (of andersom). Doe je dat niet dan krijg je één steek in plaats van twee. Zo zou je steeds minder steken over op de naald overhouden :-).

Begin met de extra steken rechts en eindig met de extra steken links. Daartussen brei je het rapport uit de dikke kaderrand. Brei het hele schema (toer 1 t/m 12) twee keer in de hoogte.

Vergeet niet de 3 kantsteken aan weerszijden steeds recht te breien!

Morgen komt het volgende patroondeel iets later online dan vandaag.


Van Ans
Doordat Ans de fijne droomzijde gebruikt (en geen zelfgesponnen, iets onregelmatig draadje zoals ik) is goed te zien dat er een groot gat wordt gebreid (kan eigenlijk niet, maar hoe moet je het anders zeggen).

5 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Dankjewel om dit voor ons te doen! Ik moet er nog aan beginnen, maar sla het elke dag op, denk er vanavond of morgen mee te starten. Heb nog wol liggen maar of het genoeg is valt nog af te wachten, dan is mijn sjaal maar wat korter :-)
Grtjes, rita.

Unknown zei

Zo fijn hè, dat je dit doet!!
Heb nu zo veel plezier in deze sjaal....
Alleen denk ik niet dat ik elke dag kan 'bijhouden'... Geeft niet, het komt uiteindelijk allemaal goed!!
Je bent er anders wel elke dag druk mee... Maar heel fijn hoor!!
Groetjes,
Marian.

Henny zei

Mijn vriendin vertaald iedere dag het patroon!

www.blogspot.babbelaere.nl

groetjes Henny

mery,s maaksels zei

leuk zeg dat je het deelt ben zelf nog niet begonnen maar ben het wel van plan ,via marian van crsahoekje ben ik op je blog beland ,ben gelijk maar volger geworden wel zo leuk toch ,heb zelf ook een blog als je zin hebt kom je maar even rond kijken en misschien wordt je wel volger bij mij gr ga verder om alles even te bekijken

Anoniem zeiHallo Anna,

Ben eindelijk met de sjaal begonnen. Het ritme zit er nu in.