woensdag 11 december 2013

Nogmaals AS - dag 10

En, is het gelukt gisteren? We zullen het nu maar verklappen: Anna trok dag 10 één keer uit (fout in toer 5). Ans had veel pech: eerst een fout toen zij verder breide na een pauze = uittrekken en daarna ontsnapte er in het laatste rapport een steek bij de 3 averecht samen in de achterste lus. Bij zijde gaat zo'n steek dan héél snel naar beneden.Vannacht (!) werd het patroon van dag 10 afgebreid.

Wij zijn niet de enigen die het over hebben moeten doen. Op Ravelry lezen we dat een aantal mensen zijn gestopt na twee rapporten, een aantal hebben het schema gebreid met de even toeren helemaal averecht en een aantal hebben het schema helemaal niet gebreid.

Ik las er ook nog een tip voor de 3 averecht samen in de achterste lus: gebruik een haaknaald. Tja, dat ik daar zelf niet op ben gekomen.

Voor iedereen die er nog op zit te zuchten: veel suc6. Zoals je hebt kunnen lezen: aanpassen of overslaan is geen schande.

Straks dag 11: die is een heel stuk gemakkelijker.

6 opmerkingen:

Fenna zei

Oei, dat klinkt allemaal niet zo gezellig.
Ik ben toch ff blij, dat ik een dagje achter loop ;-)
Zonnetje schijnt...alle tijd om lekker te gaan breien en jullie adviezen te gaan toepassen.

Rita Janssen zei

Hopelijk lukt het mij, ik ben nog maar aan dag 5, dus nog wat geduld! tussenin mail ik je nog wel eens een foto.
Grtjes, rita.

Unknown zei

Het is inderdaad net gatenkaas wat je moet breien. Ik vind 'm dan ook niet mooi en niet leuk!! Maar nog 2 naalden dan is deze klaar. Hoewel er nu een klein foutje ergen in zit, maar ik brei wel verder. Geen zin om nog weer uit te halen (3e keer zou dat worden). Ik zal nog wel eens een close up ervan insturen, dan kun je zien dat het niet echt opvalt...
Op naar dag 11!!
Groetjes,
Marian.

Fenna zei

Wat een crime..dag 10.
Vele keren uitgehaald of steken vlogen van de naald.
Ik heb hem 1x gebreid....ik vind het wel goed zo.
Het is wel een heel mooi patroon.
Gr Fenna

nelleke markesteijn zei

Ik brei niet mee aan de sjaal maar lees je posts wel. En eerlijk waar, al is deze steek dan duidelijk erg lastig, Hij is heeel mooi!
Dus dames..... volhouden :-)))
Groetjes, Nelleke

riannesbreiwerk.blogspot.nl zei

Heb vandaag dag 10 gebreid, was heel huiverig geworden door de berichtjes hier maar moet zeggen dat het me 100 procent meeviel. Heb maar in 1 naald een stukje terug moeten breien. Vind het patroon toch wel apart geworden. Nu op naar dag 11 en de rest. Jammer dat ik niet zoveel tijd heb dat ik nog maar hier ben maarja ben ook 8 dagen later begonnen. Wel heel fijn dat ik hier soms kan kijken als ik iets niet begrijp.