donderdag 22 november 2012

Een vliegende kraai.....

.... heeft altijd wat. Dat was een gevleugelde uitspraak van oma Anna.

Het is een sombere, mistige, koude dag als ik deze week naar de boerderij rijdt waar meer dan 100 (!) schapenvachten liggen opgeslagen. Deze actie is het gevolg van een babbeltje over schapen de afgelopen week. Die ruim 100 vachten liggen (in balen) in een stal en moeten weg.

Toevallig krijg ik de dag van het babbeltje de nieuwsbrief van Jamieson & Smith én daardoor enigszins donkere visioenen:Foto's: Jamieson & Smith
Terug naar de mistige dijk op ons eiland. Wat kun je, ondanks het weer, tóch een leuke ochtend beleven. Een foto impressie:

Ik dácht dat ik ook een foto had van alle balen wol bij elkaar. Niet dus. Jullie zullen het moeten doen met de balen van Jamieson.

Mocht er iemand belangstelling hebben: neem dan contact met mij op via dit blog óf via het e-mailadres hier naast. Vragen zonder e-mailadres kan ik niet behandelen.
De vachten zijn niet geschoond. Eén vacht weegt ongeveer 1500 gram. De vachten worden niet opgestuurd.

De, voormalige, eigenaars van deze jassen lopen hier niet meer. De kudde is naar elders verplaatst.
Wat er wel loopt zijn deze:


Afkomstig van 'De Goede Hope' uit Hoofdplaat. Volgende week een berichtje over dit hele oude ras.

wordt vervolgd......

2 opmerkingen:

Lupineke zei

Als het goed is, en ik het een beetje georganiseerd krijg, dan komen we binnenkort een baal halen voor de spingroep! Enne, wat ziet banner er trouwens gezellig en fleurig uit, leuk Anna! Lieve groet!!

Anna zei

Dank je wel voor je complimentje!
Laat maar weten als jullie zo ver zijn dat je de wol op kunnen halen.