zaterdag 1 december 2012

Helemaal nieuw?

Hebben jullie dat nu ook? Soms heb ik zo'n pret op het net(werk) dat www wordt genoemd. Bijvoorbeeld:

In de schatkamer die 'Shetland Museum' heet vind je werkelijk fantastische ontwerpen als je van breien houdt. Er staan geen patronen, maar wel waanzinnige ideeën. Bij het zien van al dat moois denk ik ook altijd:'Is er iemand die nog durft te zeggen dat een patroon een helemaal nieuw ontwerp is?'

Zo vond ik bijvoorbeeld de kraag die Christel Seyfarth in een paar van haar ontwerpen gebruikt:

Foto: Shetland Museum


En, nog steeds op zoek naar het verhaal van de Zeeuwse visserstruien, vind ik een muts die bijna naadloos past bij de pinwheel sjaal van Wieke:

Foto; Shetland Museum

Vanwege die muts schijf ik dit berichtje. Op dit moment ben ik als een dolle aan het breien (nu even niet, duuh) om ook zo'n muts te maken. Het is de bedoeling om voor 22 december het patroon (en als het lukt ook het patroon van een dopmuts) af te hebben.


Op 22 december is er namelijk op zorgboerderij In 't zadel van 09:30 - 12:00 uur een markt / inzameling voor 3FM Serious Request. Ik ben daar ook en 'doe iets met wol'. Dat is tenminste de opdracht. We hopen daar het patroon voor een heel klein prijsje aan te kunnen bieden.

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Even in het museum gekeken en ik geloof ook dat alles aanwezig is en dat geld ook voor patronen.
Wat je zelf aan het breien bent vind ik ook een erg leuk patroon en zou het graag willen kopen, ik heb nog leuke restjes wol liggen van de omslagdoek.Succes op de markt en ik hoop dat je een paar foto's kan laten zien, groetjes Roos.

Anna zei

Dag Roos, zodra er meer bekend is over de verkoop van dit patroon kun je het lezen op dit blog.