vrijdag 8 februari 2013

Dank!

Oudste heeft vandaag (school)examen. Om preciezer te zijn: Nederlandse literatuurgeschiedenis, de laatste twee tijdvakken. Dit examen start om 08.30 uur (24 minuten geleden).
Het is of de duivel er mee speelt: voor de derde achtereenvolgende keer bij een examen op vrijdag is het weer om binnen te blijven. Deze keer is het spek-spiegel glad. Eigenlijk wil oudste op de fiets gaan. Ze blijft in 'de stad' want de vastenavond begint vandaag. Het wordt de bus. Oudste om kwart over 6 uit bed gehaald. Snel ontbijt gemaakt en boterhammen voor de lunch gesmeerd.

Dan begint de (ongeveer) kilometer naar de bushalte. Te voet. Op de website van de busmaatschappij staan geen vertragingen. Er is helemaal geen media aandacht voor de gladheid. Zou het dan alleen bij ons in de straat zijn? Of vindt de media dit stuk van Nederland niet interessant genoeg voor berichtgeving over gevaarlijke verkeerssituaties?

Ik krijg om 07.30 uur een appje: ik sta bij de bushalte. Dan vijf minuten later: ik zit in de bus. Het is de bus van 06.34 uur. En nu kom ik bij mijn punt:Beste chauffeurs van de busmaatschappijen: Dank dat u onze kinderen veilig naar school brengt en weer terug thuis. Als u op een ronde van 40 kilometer (want zo rond is ons eiland) een vertraging hebt van 56 minuten dan hebt u vast geen goede reis gehad.
Er wordt veel gemopperd op het openbaar vervoer, maar ik neem hierbij mijn hoed voor u af.
Oudste is op tijd, ze zit in het examenlokaal.

4 opmerkingen:

bommelmien zei

Ja, het was (is) alleen glad in Zeeland zo hoorde ik op de radio. Hier is het prima.. Ik ben het helemaal eens met je: Hulde aan de bus chauffeurs die soms in barre omstandigheden hun werk doen. Als je van Openbaar Vervoer afhankelijk bent is het prettig dat je er op kunt rekenen.
Ik hoop dat het goed gaat met het examen. Altijd spannend.
Het mag van mij wel heel snel voorjaar worden. Ik ben geen liefhebber meer van de winter.
Fijne dag en een groet van Willemien.

Betsy zei

Ik ben het helemaal met je eens: ze verdienen een pluim!
Is het examen van je oudste ook goed gegaan?

Fijn weekend en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Anna zei

Dank voor jullie belangstelling. Het examen was best moeilijk (literatuur in de periode van 1900-1940 en van 1940-heden), de stromingen, schrijvers (Hermans, Mulisch, Haasse) en hoe dat dan is bedoeld.
De uitslag laat nog even op zich wachten. Vastenavend is begonnen, alle scholen zijn dicht.

nelleke markesteijn zei

Succes voor je dochter!
En idd complimenten mogen de ov chauffeurs wel eens krijgen. Wij lijken als volk altijd meer geneigd om te klagen dan te complimenteren. We mogen wel eens vaker gewoon blij zijn met elkaar :-).
Groetjes, Nelleke