dinsdag 12 februari 2013

Dweilen

Oef, ik was het éven vergeten........

Het is vastenavend. De dames gaan vanavond dweilen en er komen een paar vriendinnen eten: boerenkool met worst en 'kruusmuus' na. De 'kruusmuus' is een soort appelcrumble. 
Voordat er gedweild kan gaan worden, wordt er eerst een ander uiterlijk aangemeten. Zakdoek en gordijn zijn verplicht! Dan is een kopje thee met iets lekkers er bij heel welkom. En dat lekkers was ik vergeten. Er zijn nog drie hele kleine zielige stukjes taart. Daar kun je het als tiener / jong volwassene natuurlijk geen hele avond en nacht op doen. De nacht hoort er bij, want de borrelbus vertrekt pas na twee uur uit het Krabbegat. Dan heb je een stevige bodem nodig

Gelukkig heb ik nog een pak mix voor Thoolse molenkoek in huis. Dit is een supersnel recept. Zonder de oventijd ben je in 8 minuten klaar, echt waar!


Wat heb je  nodig? 

  • 1 pak mix voor molenkoek (1000 gram)
  • 2 eieren (ik gebruik XL)
  • 250 gram vloeibare margarine of 230 gram wajang

Wat ga je doen?

Verwarm de (stoom of hetelucht)oven voor op 160C. Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier. Laat dit papier aan alle kanten iets uitsteken.

Ik gebruik vloeibare margarine. Die hoef je niet te smelten. (Bij wajang: smelt de boter in een pan of de magnetron en laat die iets afkoelen.) Roer de eieren door de margarine.

Roer deel voor deel de molenkoekmix door het margarine-mengsel. Dit gaat het beste met een spatel of lepel. Er mogen geen droge delen meer zichtbaar zijn.

Stort de mix op de bakplaat. Hou het bakpapier vast en strijk de mix gelijkmatig over de hele plaat uit. Bak de koek in 30 minuten 1 richel onder het midden van de oven gaar. Een breinaald moet droog uit de koek komen.

Snij de koek in stukken. Ik haal 24 stukken uit één koek.Eet smakelijk........ (agge mar leut eut)


1 opmerking:

Anoniem zei

Hi hi, wat gezellig zeg! Tja, dat heb je als je zo dicht aan het Brabantse Land woont ;)!