maandag 4 februari 2013

Eendragt

De visserstrui voor de meester is klaar. Aan de trui ben ik begonnen als een pilot. Kijken wat de motieven die we vinden bij Zeeuwse visserstruien 'doen' als je ze breit.
De trui is een compilatie van de motieven van 5 Zeeuwse vissersplaatsen: Arnemuiden, Vlissingen, Yerseke, Tholen en Brouwershaven. 


Op dit blog kunnen jullie de avonturen van Lupineke en Anna volgen bij de zoektocht naar deze truien.

De trui is gebreid van merino wol. Dit is een hele fijne wolsoort. Door de natuurlijke crimp van de wol zit er rek in de draad. Daardoor zit er ook rek in het breiwerk. Dat vraagt wat aanpassingen in het patroon. Door het eigen gewicht van de wol zou de trui kunnen gaan 'hangen'.Deze merino is in een enorm aantal kleuren te koop. Hier vinden jullie de 'stalenkaart':


Mogelijk wordt het patroon in de loop van dit jaar met een uitgebreide werkbeschrijving verkrijgbaar. Als het zo ver is kunnen jullie meer lezen op het blog 'Zeeuwse Visserstruien'.


Het volgende project is een visserstrui in een andere wolsoort. Daarover later meer......


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig Anna, erg mooi en wat zal de meester daar blij mee zijn!! Ik vind het een juweeltje!! Groetjes!!

Betsy zei

Mooie motieven zijn het. Dit wordt een prachtige trui.
Ik ben ook gelijk maar volger geworden op jullie andere blog. Zo leuk om dit allemaal te volgen!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Unknown zei

Schitterende patronen Anna en wat een aparte zoektocht naar al die verschillende truien. Weten jullie toevallig iets over de truien die gedragen werden door vissers en eilanders uit de Oostzee? Het zou zo maar kunnen dat jullie daarvan op de hoogte zijn en dat zou schitterend zijn!
Groetjes en een fijn weekend! Tineke

Natas Nest zei

Wow, that looks really beautiful!!