dinsdag 12 maart 2013

Je weet wel waar je begint

Verbouwen (of renoveren) is bij ons net zo iets als zeilen. We weten wel wanneer we beginnen (vertrekken), maar niet wanneer we ophouden (aankomen). 
Eerst gaan we een avond winkelen bij een grote Zweedse woonwarenwinkel. Gelukkig kun je daar een boodschappenlijst voor maken (thuis!) en daar staan alle stellingen en vakken op waar je spullen staan. Onze tip: maak vooral zo'n lijst. Anders wordt je hartstikke gek.
Vervolgens moet alles mee naar huis. Nu hebben wij een forse auto. We hebben die avond ook mensen gezien die grotere artikelen hebben gekocht dan in hun auto past. Altijd goed voor een grote glimlach (bij ons dan).
De apothekerskasten die we hebben aangeschaft staan inmiddels te pronken. Het goed afhangen van de deuren is nog het grootste karwei. Wat een mega hoeveelheid opbergruimte hebben we nu.
De keuken is aan een facelift toe. In het midden van de jaren '90 gaan bepaalde lijmsoorten in de ban. Helaas blijkt de lijm die dan nog wel gebruikt mag worden los te laten. Een euvel van veel keukens uit die periode. De keuken is functioneel nog goed. Het zijn vooral de onderdeurtjes die nog al scharrig worden.Daar hebben we nieuwe fronten voor aangeschaft. Verder hebben we bedacht dat er in plaats van planken lades in de kastjes komen. En daar zit hem de kneep. Heel stiekem zit er bovenin de kastjes een balkje. Helaas, pindakaas daar lopen de rails van de laatjes tegenaan.Gelukkig houdt de meester wel van klussen. Bovendien is hij niet voor één gat de vangen en is hij bijzonder rustig en geduldig. Maar door dat alles duurt de renovatie wel iets langer dan een weekeinde. We hopen na komend weekeinde klaar te zijn.

1 opmerking:

Lupineke zei

Jij boft maar met zo'n meester!! Die deurtjes vervangen kan mijn stuurman ook nog wel, maar die laatjes aanbrengen zie ik hem nog niet doen ;)
Slimme tip overigens, jammer dat onze maten afwijken want de keukendeurtjes bij ons zien er net zo uit! Sterkte nog even met de reis!!