dinsdag 19 maart 2013

Weesper moppen

Dit is echt een koekje om te bakken als je weinig tijd hebt. Er zitten weinig ingrediënten in en je bent zo klaar.Wat heb je nodig?

  • 300 gram amandelspijs
  • 1 eierdooier
  • citroenrasp naar smaak. Ik gebruikte 1 eetlepel.
  • beetje kristalsuiker.

Wat ga je doen?

Kneed de eierdooier en de citroenrasp door de amandelspijs. Rol van dit geheel één of twee worsten. Zorg dat de worsten overal even dik zijn. Hoe dikker de worst, hoe groter straks je mop.
Rol de worsten door de kristalsuiker. Zorg er voor dat de worst overal besuikerd is.

Leg de worsten nu minimaal 1/2 uur in de koelkast. Ze zijn beter te verwerken als ze koud zijn. Als je echt weinig tijd hebt kun je de koelkast ook overslaan. Verwarm de oven voor op 180 C hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij de worsten in plakken van ongeveer 2 centimeter. Druk beide snijkanten in de kristalsuiker. Soms zie je Weesper moppen zonder deuk in het midden en soms met. Ik maak ze met deuk:

Voor de deuk gebruik ik de zijkant van een kleine fondant roller.

Leg de moppen op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 - 15 minuten in de oven. Hou vanaf een minuut 10 de kleur goed in de gaten. Als de moppen bruin verkleuren zijn ze goed. Vanaf dit punt is het tussen het stadium 'lekker' en 'verbrand' maar een héél klein beetje tijd.Laat afkoelen. Bewaar de moppen in een afgesloten trommel.

4 opmerkingen:

Het lieve leven... zei

lekker! ik koop ze met een verjaardag weleens bij de banketbakker ..wist niet dat het zo makkelijk was! En laten wij nou zondag een jarige hebben!! Dank je voor het recept, groetjes, Petra

Anna zei

Inderdaad, lekker! Dat vonden wij ook. Fijne verjaardag zondag.

Betsy zei

Wat lijkt me dit heerlijk en super simpel om te maken. Dank je wel voor dit recept!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Oma de Ruijter zei

Mijn dochter heeft ze inmiddels al twee maal gemaakt, en ze komen in een trommel alleen helaas niet voor lang! Wat zijn ze lekker!!!!!!!!!