dinsdag 26 juni 2012

De wind voert het woord

...dat is het thema van Oerol 2012. En dat hebben we af en toe geweten. De wind voert niet alleen, maar schreeuwt en buldert.


Gelukkig is het prima festivalweer. Wat hebben Marus en ik genoten. Naast producties van de gevestigde orde, zoals Orkater met 'Vanaf nu heet je Pjotr' is er ook een heleboel aanstormend talent.
Sommige zijn door de Oerol organisatie uitgenodigd. Anderen treden op op een weiland achter het café van Hessel of ergens op straat. (Als je nog weet wie Hessel is, dan weet ik hoe oud jij bent!!)


En, als je de mensen even beu bent dan fiets je een paar kilometer. Op veel plaatsen zie je geen kip, wel een heleboel schapen ;-).
Onze tijd op Terschelling vliegt voorbij.

Aanraders voor wie ze tegenkomt op een festival:


De jongens met 'Aap, nood, boem', een geheel eigen kijk op de evolutietheorie van Darwin en de tweede wet van de thermodynamica.


De drie meiden van De Groeten met 'Zeikwijven en kakmadammen'. Een hilarische voorstelling met prachtige, driestemmige zang.

De leukste verrassingen zijn de expeditieprojecten (allemaal gratis te bezoeken met je Oerol-bandje) en de losse optredens overal en nergens. En verder optredens van bijvoorbeeld Spinvis, Blaudzun en Roosbeef. Op het Groene Strand gratis te zien.

Ons voorstel voor het thema van volgend jaar: De zon zoent de zee.

Geen opmerkingen: