maandag 9 juli 2012

Bergse reis

Afgelopen zaterdag hebben wij een 'Tour d'Hollande' gedaan. De zeeverkenners gaan op zomerkamp bij Warmond. Met onze auto volgeladen (6 personen, bagage en een hond) vertrekken we vol goede moed richting Zuid-Holland.

Op de A29 krijgen we de melding van een lekkerband. Op de eerste de beste parkeerplaats lassen we een pitsstop in. Eén van de achterbanden blijkt niet lek, maar een kapot ventiel te hebben. Daardoor loopt de band leeg. Dat leeglopen gaat niet zo heel hard, daarom besluiten we de gok te wagen en door te rijden naar Rotterdam. Daar zit een grote Renault garage. Hopelijk kunnen zij ons helpen.
Warmond om 2 uur gaan we in ieder geval niet redden. We informeren of het veerbootje nog een keer  vaart voor onze meiden.Bij de garage blijkt dat de werkplaats net dicht is. Gelukkig is er nog een monteur 'in huis'. Een tweede wordt teruggeroepen en een derde gebeld. Wat er dan gebeurt is ongelofelijk:

monteur 1 haalt het wiel er af
monteur 2 rijdt om een nieuw ventiel
monteur 3 sluit de laptop aan, leest de auto uit en reset de hele boel.

Binnen een half uur zijn we weer op pad. Beste mensen van Renault garage Van Kerkhof & Visscher: hulde!!Opnieuw onderweg naar Warmond. Daar arriveren we maar een half uur te laat. De meiden varen over met de schipper. Wij rijden verder naar Spaarndam. Daar wonen mijn broer en schoonzus. De poster van oma Martina heb ik laten inlijsten. Die gaan we brengen.

Door het ventiel zijn we wel wat later dan gedacht. We worden uitgenodigd om te blijven eten, maar we zouden óók nog langs 's-Gravenzande rijden om bij Roos een spinnewiel op te halen. Daarom eerst Roos gebeld. Die is 's avonds ook thuis. En zo vertrekken we rond half 8 weer richting het zuiden.

Het bezoekje aan Roos wordt zo wel een bliksembezoekje. Dat is jammer, maar het is niet anders. Wat heeft zij een hobbies zeg. Behalve handwerken maakt ze ook hartstikke leuke aquarellen.


Vos komt mij eens besnuffelen. Hij 'leest' behalve een hond ook een poes en misschien zelfs de schildpad die we vrijdagavond op straat vonden. (De schildpad hebben we laten ophalen door de dierenambulance.)Het spinnewiel voor Jeanet staat al klaar. Het is een Louet, een prima wiel om op te leren spinnen. Ik heb voor Roos een kleinigheidje meegenomen in de geest van Jeanet. Zelfgemaakt, maar daarover blog ik in augustus nog een keer.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De kast gaat al lekker ruiken en je hebt "mijn kleuren" uitgekozen.
Mooi reisverslag en een prachtig ogende foto van Vos, groetjes Roos.

Anna zei

Ik had stiekem op je blog gespiekt. Bij jou thuis zag ik dat mijn gok redelijk goed was. Jammer dat het een bliksembezoekje werd.