woensdag 24 oktober 2012

Spijbelen

Het is dinsdagmiddag en eigenlijk moet ik dit doen:


Maar, jongste is vandaag vroeg thuis en kan daarom viervoeter uitlaten. Daarom spring ik in mijn groene gevaar en rijdt naar Veere voor het handwerkcafé.
Eigenlijk is dat al veel vroeger in dit jaar de bedoeling. Helaas ben ik tot nu toe niet in de gelegenheid geweest.

Auto geparkeerd en naar de Schotse huizen gestapt. In mijn tas heb ik onder andere dit bij me:Ik weet wat het is. Helaas hebben we ze nog niet kunnen dateren. Als iemand  weet uit welke periode dit is, dan hoor ik dat graag. Voor museum De Meestoof heb ik beloofd er wat mee te doen. Maar dat moet even wachten. Met een week of wat komen de resultaten op dit blog.


De handwerksters (waarom toch geen mannen?) komen langzaam aan binnen gedruppeld in de mooie kamer. Het is gezellig en er wordt van alles gedaan. We bespreken Zeeuwse streekdrachten en visserstruien (ook over het laatste later meer).


En na een uurtje handwerken ziet de tafel er dan zo uit:


Veel te snel vliegt de middag om en rijdt ik weer naar het oosten. Bedankt dames, voor jullie gastvrijheid en gezelligheid.

Over een week begint de wintersluiting van het museum. Het handwerkcafé gaat gewoon door op dinsdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur.

O ja, met de strijk is het toch nog goed gekomen:

1 opmerking:

Lupineke zei

Hi hi, wat gezellig dat je ook gekomen was, ondanks die strijk ;)! Het is altijd spannend welke handwerkdames (ja, inderdaad -dames!) er op dinsdagmiddag langs komen.. en nu kwamen er zo maar heel lieve vriendinnen heerlijk breien, haken en... kletsen! Tot gauw weer!!