vrijdag 18 mei 2012

Geboortetaart

Onze achterneef is er inmiddels al even. Hij hoort er helemaal bij.Wij hebben met spanning het geboortekaartje afgewacht. Ik wil namelijk een geboortetaart maken om mee te nemen naar de kraamvisite. Helaas, helaas, het kaartje laat op zich wachten. Aron is op woensdag geboren. Het kaartje komt op zaterdag pas aan (met dank aan Post NL).


Daardoor heb ik eigenlijk maar één dag om de taart af te maken. Een fondantplaatje gaat nu niet meer lukken. Dit vraagt veel tijd en ik heb geen kopieerapparaat. Daarom kies ik voor glazuur.

Ik zie zelf wel enkele verbeterpunten. De glazuur mag volgende keer véél dunner, je krijgt dan een mooiere plaquette. Aan de andere kant, het is nu net of het wapenschild is opgezet in olieverf.


De taart is gevuld met frambozenjam en banketbakkersroom. De moeder geeft borstvoeding. Daar heb ik rekening mee gehouden.

Tip van Anna: Deze taart bewaar je niet in de koelkast. De vulling hoeft niet koud.Fondant gaat mogelijk wel smelten in de koelkast. Ik bewaar zelf zo'n taart in een grote kunststof taartdoos. Tussen deksle en bodem leg ik een paar proppen papier. Zo heb je een kiertje. De biscuit droogt niet uit en de fondsant gaat niet smelten.

2 opmerkingen:

Noor zei

hallo Anna,
Dank je voor je berichtje op mijn weblog. Ik vermoedde al dat dit niet meer gemaakt wordt. Dank je voor je antwoord.
fijne dag, Noor

creativejewishmom/sara zei

Ahhh, so sweet! Thanks for sharing on Craft Schooling sunday!