zaterdag 26 mei 2012

Jas

Hoera! Een e-mail van Janny: we gaan de schapen scheren. Wil je de vachten nog? Natuurlijk wil ik de vachten nog. Op de jas van Trui ben ik al meer dan een jaar aan het wachten.

Foto: Janny Wijna

De schapen zullen het wel warm hebben met complete vacht. En wat vind ik ze leuk. De verhoudingen tussen poten en lijf kloppen helemaal en hun 'beatle kapsel' vind ik geweldig.

Foto: Janny Wijna

De dames zijn een paar dagen geleden van het weitje naar de boederij gebracht. Daar kunnen ze nog even lekker in de schaduw grazen. Dan gaat de cover van Trui af en kun je zien wat voor mooie vacht er onder zit.

Scheren en dan: héle blote schapen. Ik vraag me alleen af: krijgen ze nu een zonnebril en factor 50 voor de komende dagen?

Foto: Janny Wijna
Foto: Janny wijna

3 opmerkingen:

Jeanet zei

Daar kun je voorlopig mee vooruit! Waarom hebben de schapen de "jasjes" aan?

Anna zei

De schapen dragen een jasje om de vacht te beschermen tegen slijtage door weer en wind én om er voor te zorgen dat er geen vuil in de vacht komt. Dan hoef je voor het kammen of kaarden geen strootjes en grasjes te plukken. Omdat de vacht groeit door het jaar heen krijgen ze steeds een grotere maat aan.

Janny zei

Hoi Anna,
Bijna alles krijgt ook direct weer een jas aan, dus de velletjes zullen niet direct verbranden, maar de oogjes zal wel even wennen zijn voor ze. Zo zie je niets en ineens is alles wel erg helder:) Gelukkig is in iedere wei wel flink wat schaduw waar ze op het heetst van de dag kunnen wegkruipen.