dinsdag 21 februari 2012

Pancake day

Vandaag is het pancake day. In Engelstalige landen wordt deze dag gevierd op de dag voor aswoensdag. Daarna begint de vastentijd, in het Engels 'lent' genoemd. Waar zou ons andere woord voor het voorjaar, lente, toch vandaan komen?
Britse supermarkten slaan massaal pannenkoekenmix, suiker, eieren en room in. De suiker, eieren en de room van de pannenkoeken mag in de komende 40 dagen tijd niet gegeten worden.Afgelopen zaterdag hebben de dames al 1 1/2 pak pannenkoekenmix naar binnen gewerkt. Er is een hele club meiden te gast die voor het dweilen eerst bij ons pannenkoeken komen eten.
Marus en ik hebben er niets van meegekregen, wij hadden ons eigen feestje met andere vrijwilligers.

De moeder van Veerle heeft harstikke leuke vastenavend betsjes gemaakt. Het motto dit jaar is 'éénmaal in de mode'. De 'betsj' is gemaakt van kielenstof, een dweil, een boerenzakdoek, een gordijn en draagt het motto én de krab van het Krabbegat.

Voor de mensen die er nu niets meer van snappen: Vastenavend, wat?! maakt een heleboel duidelijk. (Met dank aan Renita!)

De meiden zien het wel zitten. Vanavond valt de kraai, maar tot die tijd moet er nog wel vastenavond gevierd gaan worden. En daar heb je een goedgevulde maag bij nodig. De worstenbroodjes beugegeten is het op pancakeday tijd voor vafler med sultetøy og rømme.

Geen opmerkingen: