woensdag 28 maart 2012

Dom, dom, dom

Zie ik ineens dat ik gisteren een deel van het 'recept' voor de cupcakes en taartjes ben vergeten. Wat oenig! Maar, dat maak ik nu goed.

Als de onderkant af is ga je verder met het deksel. Hiervoor begin je op dezelfde manier als bij het potje. Als de cirkel net zo groot is als het deksel kun je óf daarna verder haken zonder te meerderen óf nog wat extra meerderingen maken. In het eerste geval krijg je een bovenkant zoals bij het rode gebakje en de cupcake met het bloemetje. In het tweede geval wordt de bovenkant zoals bij de blauwe cupcake.


Haak nu zo lang recht als de bovenkant van je taartje hoog moet worden. Als je extra hebt gemeerderd ga je minderen tot de juiste omtrek zodra de toef van je taartje hoog genoeg is. Haak dan nog een aantal (meestal 2 - 3) toeren zonder te meerderen. Dit randje plak je straks rond het deksel.
Haak er eventueel een randje of 'froezels' aan. Als je aan de onderkant al een mooi randje hebt gemaakt is dit aan de bovenkant niet nodig.

Pas voor alle zekerheid nog een keer boven- en onderkant aan het potje. Smeer dan de onderkant van het potje in met lijm en schuif je haaksel er over. Goed aantrekken en recht duwen langs het potlood streepje.

Vul dan de bovenkant op. Probeer nog een keer rond het dekseltje of alles goed zit. Smeer dan het deksel in met lijm en schuif de 'hoed' er over.

Laat beide delen minstens 12 uur drogen voor je verder gaat.

Nu kun je gaan versieren: kralen, (gehaakte) bloemetjes, bandjes en kantjes.
Versier smakelijk!

Geen opmerkingen: