donderdag 8 maart 2012

Zoetecaatje

Eerder kunnen jullie lezen dat we een workshop taart en cupcakes versieren hebben gedaan. Dit is een echte aanrader.
Bij de voordeur wordt je verwelkomd met een bord met daarop je naam. De beregezellige keuken staat vol met uitstekers, plunger cutters, mesjes, spuitmondjes, kleurstoffen en fondant. Er hangt een hartstikke leuk schilderij, van taart, gemaakt door de kleuters waaraan Carin jaren les heeft gegeven. Helaas heb ik er geen foto van gemaakt.


Eerst krijgen we wat uitleg over hoe een taart door te snijden, dijkjes te spuiten en hoe de taart te vullen. Daarna gaan we aan de slag. De meiden met cupcakes en ik met een taartje.


Daarna komt het bekleden van een taart met marsepein en fondant aan de orde en kunnen we het zelf kunnen oefenen. Het voordeel van eerst een laag marsepein is dat je de fondant er zonder kleerscheuren weer af kunt halen als het resultaat niet naar je zin is.


Vervolgens begint het versierwerk. Er is zo veel keus dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. We werken met lactosevrije fondant. Carin heeft alleen witte aangeschaft. Daarom moeten we de fondant zelf kleuren. Dan hebben we dat ook gelijk geleerd. Het leuke van zelf kleuren is dat je de fondant kunt 'marmeren'.
Na een heleboel kopjes thee en uren werk gaan we met een heleboel mooie cupcakes en een mooie taart naar huis. En het is allemaal lekker........


Dank je wel Carin. We hebben er van genoten.

Geen opmerkingen: