Wat heb je nodig:
- 2 eieren
- 150 gr witte basterdsuiker
- 6,5 dl gezoete sojamelk
- 1 tl bakpoeder en 1 tl bak ammonium óf 2 tl bakpoeder
- 350 gram Zeeuwse bloem
- 1 tl kardamom
- 150 gr gesmolten margarine
- eventueel: 1 zakje vanillesuiker
Wat ga je doen:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Roer goed met een garde of mixer. Laat dit beslag minimaal 10 minuten staan.
Bak daarna de wafels in een vaffeljern 5 minuten gaar en goudbruin.
Lekker met frambozen(himbær) of bramen(brombær) jam en mascarpone, clotted cream of rømme (allemaal niet lactosevrij).
Het beslag is goed te bewaren tot de andere dag. Zet het dan op een koele plaats en laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen.
De wafels zijn koud ook lekker met poedersuiker en een glas thee.
3 opmerkingen:
Wat een prachtige wafels, Anne. Alleen al heerlijk om te zien. De mouwen van je vest worden ook erg mooi. Wat ga je toch hard. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Groeten, Wieke
En, weet je Wieke, ze zijn ook nog hartstikke lekker. Het duurde wel even voor we in Nederland het goede wafelijzer (vaffeljern) te pakken hadden. Dank je wel voor je compliment over het vest.
ik krijg er honger van haha! Ziet er super uit!
grtjs Lelycity
Een reactie posten