vrijdag 23 maart 2012

Taart tegoed kaart

Soms weet je wel een leuk cadeautje, maar is het niet geschikt voor het moment. Óf iemand wil graag een bijdrage voor een groot cadeau. Gewoon geld in een enveloppe is dan een mogelijkheid. Zelf wat fröbelen is leuker.

Daar is niet zo veel voor nodig. Via via kom ik op het blog van Anna-Karin terecht. Ze blogt in het Engels, maar ik denk dat ze Zweeds is. Op haar blog staan geweldig leuke bloemen van papier, met een heel uitgebreide beschrijving. Dat idee ga ik gebruiken voor een geldzakje.
De bloemetjes en de groene lussen zijn gemaakt van inpakpapier. Dat heb ik eerst op maat gesneden met een lineaal en rolmes. Het ribbelkarton is aan de linkerkant gevouwen en aan de onderkant geplakt. De lintjes zorgen er voor dat het geld er niet uit kan.
Het is belangrijk om het karton eerst aan de goede kant te 'rillen'. Het ribbelkarton laat zich anders niet netjes vouwen. In het karton komen so wie so snel deukjes.
Het rillen van ribbelkarton gaat goed door met de achterkant van een mes, langs een lineaal, de vouwlijn 'voor te krassen'.

De 'taart tegoed kaart' is ontstaan uit nood. Onze dochters kunnen heel vaak met mijn schoonzus meerijden naar school. Als het slecht weer is vinden ze dat een uitkomst. Het is anders 10 km door regen en storm (over de brug, door de polder) ploeteren.
Een bedankje is wel op zijn plaats. Maar om 's morgens om 8 uur met een taart in de auto te stappen?


In deze cupcake zit de 'taart tegoed kaart'. Op die manier kan Annita zelf kiezen wanneer ze haar taart wil hebben. Een beschrijving voor het maken van deze cakejes komt binnenkort op dit blog.

2 opmerkingen:

creativejewishmom/sara zei

so much fun and those cupcakes are amazing! thanks for sharing on Craft schooling sunday!

creativejewishmom/sara zei

so much fun and those cupcakes are amazing! thanks for sharing on Craft schooling sunday!