zaterdag 17 maart 2012

Argyle vest - de laatste loodjes

Het vest is af. Eigenlijk al een poosje, er moet alleen nog een mooie speld op. En die heb ik nog niet gevonden. Iemand een goed idee?De vesten van Christel Seyfarth hebben een aangezette (rechte) mouw. Dat patroon heb ik voor dit vest ook aangehouden. Het is wel jammer dat een rechte mouw niet zo mooi valt. Daarom heb ik nu een ingezette mouw (met mouwkop) gebreid. Op de foto's in dit bericht is een beetje te zien dat je daarvoor een gevormd armsgat moet breien.Het probleem bij rondbreien is dan het minderen voor dat armsgat. Je kunt er voorkiezen om vanaf het armsgat heen en weer te breien. Het is ook mogelijk om te minderen en toch rond te breien. Wie daar meer informatie over wil kan hieronder haar of zijn vragen stellen.Dan moet je er nog voor zorgen dat die ingezette mouw ook netjes in het vest komt. Daarvoor moet de mouw er iets gedraaid in worden gezet. De mouw middenonder valt samen met de zijkant van het voorpand. Het midden van de mouwkop valt niet samen met de schoudernaad, maar iets naar achteren. Dat betekent dat de voormouw glad wordt ingezet en de achtermouw met ruimte. Snappen jullie het nog?

En dan voor de finishing touch: de mouwkop een beetje opvullen(geen schoudervulling) net als bij een colbertje.Als er nog vragen zijn: brand los!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Supergaaf! Zelfs de man des huizes hier vindt het mooi gedaan! Ben benieuwd hoe hij je staat :D

grtjs Lelycity

Jeanet zei

Het is een schitterend vest geworden!

Anna zei

Dank jullie wel. Ik denk dat ik er een mooie kiltpin bij ga uitzoeken. Of hebben jullie nog een beter idee?

Fien zei

Hij is prachtig geworden.
Je zie wel eens van die mooie ronde haarspelden met een losse pin in een gebreid vest, staat erg mooi.
Gr. Fien.

Anoniem zei

Het is een prachtig vest geworden en de mouwen zitten er goed in waardoor de patronen mooi doorlopen. Ik vind het lichte blauw ook zo oplichten. Een zilveren Zeeuwse knop lijkt me ook wel mooi.

jellinacreations zei

wow ik ben geen breister maar kan dit patroon erg waarderen!
Heel erg mooi.

Dorien zei

Ik ben onder de indruk, het is een prachtig vest. Wat een werk! Knap gedaan hoor!

Marjan zei

Via de blog 'blij dat ik brei' ben ik op je blog terecht gekomen. Geweldig! Wat een mooi vest heb je in elkaar gezet. Ik ben heel benieuwd naar de andere berichten er over en ga er straks eens lekker voor zitten. Zelf ben ik sinds kort met een Christel Seyfarth shawl bezig en de fair-isle techniek heb ik nog maar net in de vingers. Wat een heerlijke manier om te breien en wat is er een hoop mee mogelijk!
Dank voor je berichtje en wie weet tot een volgende keer. Ik ga je in ieder geval volgen!
Groetjes Marjan

Anoniem zei

Dankjewel voor je prachtige blog. ik ben heel wat wijzer geworden over fair isle breitechniek en andere kneepjes. Als ik knopen moet hebben of een speld dan maak ik hem zelf met glasfusen, klein potje in de magnetron. Niemand heeft ooit dezelfde knoop of speld en ze glanzen zo mooi.
Nogmaals dank, Marion

alie zei

Ik zie dit vest nu op pinterest. Erg mooi. Ik probeer ook altijd om een ingezette mouw te breien i.p.v. een rechte mouw., maar brei dan vanaf het armsgat heen en weer. Kun je me uitleggen hoe je toch rond kan blijven breien?

Alie van Schouwenburg

awj_van_schouwenburg@hotmail.com